19:00

Gamlestaden FF (D6H)

Referat

Kryss i träningsmatchklassikern

Då var det ännu en gång dags att möta SK Argo (sjätte gången) i träningsmatch. Matchen spelades på Sikvallens gräs vilket var första gången för GaFF:s del. Härlig doft från Pågens gjorde inramningen extra fin.
Vi hade ett starkt lag på papperet och det fanns ändå förhoppningar på en bra insats trots att många verkligen maxat semestern i juli.

FÖRSTA HALVLEK
Vi skapar tidigt en chans när Johan med en utsökt förstatouch tar sig förbi sin ytterback och lirar in till Mackan som klackstyr bollen i stolpen och Tommy inte riktigt får kontroll över bollen på returen. Vi fortsatte piggt och innan 10 minuter har spelats så är det Niclas som har klivit upp högt på sin kant och med ett fint inlägg hittar Tommy som inte gör något misstag, 0-1! Fin start och kul för Tommy med sitt första mål i Gamlestaden.
Vi var lite mer offensivt viktade denna matchen och vi har mycket boll och skapar en del i första halvlek men Argo hotar oss i omställningarna. Det är också på en sådan som kvitteringen kommer, en boll i djupet, en fin sidledspass och öppet mål och vi har 1-1!
Tommy har ett bra avslut som målvakten räddar fint och Glenn har ett bra läge på nick men den går över. En stabil första halvlek där vi har mycket boll men kunde skapat ännu mer.

ANDRA HALVLEK
Chanserna kommer dock i högre grad i andra halvlek. Är väl tveksamt om vi spelmässigt är bättre i andra men det blir mer spetsigt sista tredjedelen i alla fall.
På en fast situation är Ture som vanligt på plats och köttar in ledningsmålet, 2-1! Det ryktas att Rinman med en bakåtnick fick assen.
Inte långt därefter så kommer ännu en bra kontring av Argo som avslutas mellan benen på Philip, 2-2!
Vi har sen en kavalkad av chanser på hörnor där det är helt otroligt att det inte blir mål. Bäst läge har Rinman som får bollen på sig men målvakten lyckas mirakulöst rädda bollen.
Matchbilden håller i sig och vi fortsätter att skapa. Mackan har ett jättefint skott i ribban och ett läge där matchens spelare, Argos målvakt än en gång räddar bra. Törnkvist har ett skott som smiter precis utanför krysset.
Vi gör även ett mål som döms bort för offside, men enligt motståndarna så var det en felaktig avblåsning.
Vi har även ett antal skott till som antingen räddas eller blockas. Sista möjligheten i matchen har Mackan som tar sig runt backlinjen men skjuter över efter en liten studs innan skottet.

SAMMANFATTNING
En match där vi gör mycket rätt och definitivt borde ha gjort fler mål, samtidigt som Argo inte är ofarliga i omställningarna.
Men flera bra besked och saker som vi kan ta med oss, även om vi borde slå ett Argo med tunn trupp till matchen.
Vi kan även gå runt på mycket folk vilket är bra, särskilt då vi har match redan imorgon fredag.
I övrigt så räknade jag till minst 5 gula för oss vilket är obegripligt sett till matchen.
Kul match ändå med gött tjöt på sidan från båda lagen!

Matchens GaFFlar:

Mackan: Ja, kanske borde gjort mål, men många av lägena skapar han på egen hand med sin smartness och fart. Pigg i 90 minuter.

Tommy: Utöver målet en insats som bådar gott där han funkar fint som targetlänk och fördelar bollar till rätt spelare med sin grymma speluppfattning. Gick av i paus med giffeldoften från Pågens smekandes näsborrarna.

Söderqvist: Lirar andra halvlek och gör det med bravur. Har sina patenterade vändningar, fyller på bra och kämpar stenhårt på mitten, så hårt att han gjorde karriärens första glidtackling vilket renderade i gult kort.